Terkini


Umum

Disebalik Rahsia Solat Wustho

Hamka, di dalam kitabnya Tafsir Al-Azhar menyebut bahawa Syed Muhammad Abduh menyatakan yang orang Arab terdahulu sangat suka lalai sewaktu masuk Solat..

Panduan

Cara Solat Sunat Tahajjud Yang Mudah & Ringkas

Pernahkah anda terjaga pada waktu malam secara tiba-tiba? Ha, barangkali itulah tandanya waktu terbaik untuk kita mendirikan solat sunat Tahajjud dan bermunajat kepada Allah SWT. Tahajjud adalah..

Eksklusif

Sejadah Mini Eksklusif

Memberikan keselesaan ketika sujud dan mampu menyerap tekanan pada bahagian dahi, hidung dan tapak tangan dengan sangat baik.

Panduan

Cara Solat Sunat Witir Yang Mudah & Ringkas

Solat sunat Witir? Kita sering kali mengaitkannya dengan solat Tarawih, kan? Sebenarnya, tidak semestinya solat ini dilakukan pada bulan Ramadan sahaja, bahkan sunat didirikan pada waktu selain..

Umum

Ketenangan Frekuensi Alpha Dalam Solat

Tempat paling dekat di antara seorang hamba dengan Rabbnya adalah ketika dia sujud, maka perbanyakanlah berdoa ketika..

Eksklusif

Sejadah Mini Eksklusif

Memberikan keselesaan ketika sujud dan mampu menyerap tekanan pada bahagian dahi, hidung dan tapak tangan dengan sangat baik.

Umum

Dua Rakaat Yang Dicintai Nabi

Solat Qabliyah Subuh atau lebih dikenali dengan nama Solat Fajar merupakan solat rawatib yang dilakukan seusai azan Subuh dilaungkan beriringan dengan solat fardu...

Featured

Cara Solat Sunat Taubat Yang Mudah & Ringkas

Mengerjakan solat sunat taubat juga adalah satu ibadah yang disukai oleh Allah SWT. Insya-Allah, menghapuskan dosa dan mendatangkan..

Eksklusif

Sejadah Tebal, Lembut & Selesa

Mampu menyerap tekanan ketika solat dengan sangat baik. Khususnya pada bahagian sendi seperti tumit kaki, lutut serta pada dahi.

Lagi Konten

Langgan Newsletter Percuma

Tingkatkan kualiti solat anda dengan siri emel berkaitan solat setiap minggu. Isi emel anda sekarang.